[Lectia 2 de Folkusor] – “Mielul” si acordul Re

Bine ai venit la Lectia 2 de Folkusor

M-am oprit la o piesa simpla si frumoasa, pe care a scris-o Mircea Vintila si care este generoasa prin simplitatea ei.

[Lectia 2] – Invata sa canti “Mielul”, din RE

Te invit sa urmaresti filmuletul de mai sus (facut cu ajutorul lui Dan Cazacu, un prieten inimos care invata, ca si tine, sa cânte aceste cantece pe masura ce facem lectiile impreuna)

Vei vedea cum se prinde acordul RE major si respectiv cum folosesti degetul mic si degetul mijlociu ca sa “colorezi” muzical melodia prin alte doua acorduri derivate din RE major, respectiv REsus (suspendat) si RE6. Cu aceste trei simple acorduri vei putea canta primul tau cantecel de folk usor…

Ca sa fie si mai usor, am adaugat si un PDF cu explicatii si versurile cantecului. Dupa ce vezi filmul, da un ochi in document, apoi pune-te pe cantat pana iti place ce-ti iese…

Lectia 2 – Acordul RE si Mielul (PDF)

Spor la treaba!

As aprecia orice comentariu sau sugestie de la tine, dupa ce ai urmarit Lectia 2, astfel incat sa-ti pot pregati alte cantece, cat mai bine cu putinta.

Cu multumiri,
Bogdan (Bobo)

Comentarii

comentarii

2 thoughts on “[Lectia 2 de Folkusor] – “Mielul” si acordul Re

  1. Piesa e superba, Vintila e un Mare Vrajtor… am o singura problema, sa schimbe nene animalu’, ca ma ia plansu’… Sa cante despre mistreti, ca tot fac prapad acuma in Moldova..Ce zici, Bobo, te bagi sa compui o “pesa”? O cantam amandoi, haha:))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *