Omule bun,
Ce bucurie mai mare poate avea un român de ziua tarii sale, daca nu sa se bucure, sa-si dea voie sa aiba o stare de bine si sa traiasca un sentiment curat si puternic de recunostinta pentru locul in care s-a nascut?
Eu, unul, sunt foarte fericit ca m-am nascut aici, in tara aceasta minunata, cu nume de România si ii sunt mereu recunoscator pentru tot ce imi da prin Oamenii sai, prin pamantul sau, prin apele, muntii, padurile, marea, delta si campiile sale, prin energia lor binefacatoare… Daca ne-am opri un bob zabava din goana asta nebuna dupa ceea ce nici noi nu mai stim de ce alergam si ne-am deschide ochii si inima, am observa ca Tara asta suporta multe si ne suporta mai mult decat vrem sa recunoastem.
Tara asta sta aici dintotdeauna si binecuvanteaza tot ceea ce-i calca pamantul (sau i-l scurma dupa bogatii), binecuvanteaza tot ceea ce ii respira aerul (sau i-l polueaza), tot cee-a ce-i bea apele (sau le foloseste drept groapa de gunoi), tot ceea ce-i cutreiera padurile (sau i le taie fara masura).
Tara asta stie sa rabde cu bucurie si generozitate tot ce i se “intampla”, imbratisand cu drag pe oricine si orice ii calca pragul si ii cere adapost. Dar stie sa se si scuture bine cand nu mai poate indura! Tara asta are umorul lui Dumnezeu si mult mai bine ne-ar fi, noua, copiilor sai, daca am invata sa-i intelegem si sa-i apreciem cu totul si cu totul umorul si generozitatea infinita…
Eu ma inclin cu toata smerenia, recunostinta si admiratia pentru pamantul asta minunat cu nume de România si ii sunt recunoscator ca ma gazduieste aici in trecatoarea-mi viata.
Asa ca, de ziua tarii mele ma bucur din toata inima ca pot sa-i cant si sa-i multumesc pentru toate darurile sale.
Si ma bucur si mai mult daca simti si Tu sa mi te alaturi.
De ziua tarii mele si de ziua tarii tale, care una este si cea mai binecuvantata de pe Pamantul asta mare, te astept sa cântam si sa ne bucuram cu inima si cu dorinta noastra de stare de bine.
Ne imbracam de sarbatoare mare, in costume populare, cu camasi traditionale, ne punem pe cap clopul sau palaria sau marama, arboram steagul tricolor si cântam româneste, ca asa se cuvine la asa petrecere, nu?
Ai o chitara acasa si stii sa canti la ea doua-trei cantece folk? Daca nu ai chitara, avem noi, tu invita-ti prietenii la folkusor, sa le canti ce stii si cat stii. E folkusor, ne ajutam unii pe altii ca sa ne bucuram. Care cu vocea, care cu chitara si cu tamburina, ne punem toti la un loc si cantam. Folkusorul este despre bucuria de a canta impreuna si a ne incanta pe noi si prietenii nostri…
Pe seara, dupa ce ne dor degetele de apasat corzile chitarelor si ne ustura corzile vocale de cântat, ii ascultam pe flacaii din Baia Mare care s-au reunit sub numele de Red Next. Ei ne aduc un country-rock ce ne va face sa dansam pana rupem pingelele.
Punem un ceaun la foc, in curte, punem si niste tuica sau palinca pe masa. Cum ar fi ceva vin bun (si chiar o zeama de varza sau un bors acrisor)? Si niste muraturi bune langa ceea ce se “mermeleste” in ceaun?
Gazdele de la Society Pub ne imbie de pe la ora pranzului cu “…mititei si carnati, cu fasole la ceaun, in timp ce bucatarii pregatesc de zor ciorba de burta, sarmalutele cu mamaliguta si aperivele aduse special de Sibiu…”
Totul asezonat cu muzica buna si bucurie cat ne lasa inima! Hm? Ce zici? Ca nu avem nevoie de foarte multe ca sa fim fericiti, daca intr-adevar, vrem sa simtim fericirea…
Asa ca, pregateste-ti chitara si cantecele, invita-ti prietenii, deschide-ti inima ta mare si generoasa si hai de Ziua tarii cu nume de România sa ii facem un cadou si Ei si noua!
Imi doresc un folkusor de Romania cu cantece pentru tara mea si pentru Oamenii ei minunati, un folkusor in care fiecare vine acolo sa contribuie cu muzica sa, cu vocea sa, cu bunul sau simt, cu gandurile sale cele mai bune si cu starea sa de bine.
Imi doresc un folkusor in care nu cautam sa ne aratam talentele, ci sa ni le exprimam cat putem mai bine; sa nu cautam greselile celorlalti, ci sa apreciem ceea ce au ei de daruit mai bun, chiar si atunci cand sunt la inceput de drum muzical. Un folkusor in care vorbim mai putin si cantam mai mult, in care ascultam mai mult si apreciem mai mult din ce avem de oferit.
Imi doresc un folkusor cu o stare de bine deosebita. Imi doresc un folkusor in care sa ascultam asa cum dorim sa fim ascultati si in care sa daruim asa cum ne-am dori sa ni se daruiasca. Si impreuna putem sa facem asta, caci avem cu ce.
Tu ce zici, ce simti, ce iti doresti pentru aceasta zi la folkusor?
Eu te astept la folkusor de ziua tarii România, in duminica de 1 Decembrie 2013, de la ora 3 dupa amiaza, la Society Pub. E locul unde folkusorul e la el acasa si unde anul trecut, de ziua tarii, am petrecut atat de frumos cu cei care au fost acolo (click aici sa revezi starea de atunci).
Ei bine, anul asta putem sa ne bucuram si mai mult si mai frumos, si mai altfel. Si putem sa co-cream un regal de folkusor, cu bun-simt, simplitate si bucurie. Le avem in noi, chiar daca de multe ori le cautam in afara noastra.
De acum inainte contribuim cu totii (si cei ce canta si cei se doar asculta) in egala masura – cu 20 de ron pentru suportul tehnic si organizatoric al folkusorului.
Contributia cea mai valoroasa la starea de bine vine din inima fiecaruia si din dorinta fiecaruia de a se bucura, de a asculta si a cânta la folkusorul de ziua tarii cu nume de România.
Hai, ca e usor! E folkusor!
Cu drag,
Bogdan (Bobo de la folkusor)
P.S. Daca simti sa canti la folkusor de Romania, te rog sa trimiti un email la bobo@folkusor.ro pentru inscriere.
Daca doresti sa rezervi locuri la mese, click aici.
Daca doresti sa vezi cum a fost la folkusor de Romania 2012, click aici