Album de la Harghita

Dragilor,

Îmbrăcați în ie și bucuroși să cântăm românește, am răspuns invitației unui om absolut deosebit, domnul Dan Iamandi, din Harghita.

Omul acesta era la Jupiter, pe plajă, când noi am cântat în septembrie acolo.  Ne-a ascultat și după concert a venit la mine și a întrebat dacă am dori să venim să cântăm și la Miercurea Ciuc la începutul lunii noiembrie. Am zis pe dată DA, căci mi-a plăcut de Dan din prima, cum se spune.

Am urcat cu toată Trupa de Folkușor pe scena teatrului ”Csiki Jatekszin din Miercurea Ciuc, vinerea trecută, pe 2 noiembrie.

Am cântat 2 ore fără pauză, ceea ce nu ne-a fost ușor, dar ne-a călit mai mult decât m-aș fi gândit. Să-l întrebați pe Costel dacă își mai simțea degetele de la mâna dreaptă de atâta apăsat pe corzi fără întrerupere 🙂

Deși sala se umpluse de oameni și noi încă nu terminasem de făcut probele de sunet, totul a mers foarte bine. Doamne, mulțumescu-ți că există Laci Ernst și că a venit tocmai de la Baia Mare să ne ”facă” sunetul cum numai el îl știe face!

Însă nu numai concertul în sine a fost o bucurie și o stare de bine specială, ci întreaga noastră ședere în Miercurea Ciuc a fost ca un regal. Oamenii de acolo ne-au înconjurat cu multă căldură și bucurie.

Am fost primiți și onorați exemplar, atât de public cât și de toți ceilalți care au contribuit în vreun fel sau altul ca noi să ajungem să facem acest concert acolo.

Organizare impecabilă, oameni inimoși, ce mai, ne-am simțit mai mult decât perfect. Și, odată în plus, am învățat că atunci când omul e Om, tot ce poate fi mai frumos iese la iveală!

Mulțumesc Dan Iamandi pentru invitație, pentru încrederea în Folkușor și pentru felul în care iubești Oamenii!

 

 

A fost mai mult decât un concert oarecare, într-un oraș din România. A fost o întreagă călătorie pentru noi, cei din Trupa de Folkușor (Daria, Anca, Andrei, Daniel, Costel, Stelian, Laci, Klara și subsemnatul), pe care am savurat-o cu toții de la început până la sfârșit.

Mulțumesc din toată inima tuturor și fiecăruia în parte pentru bucuria de a fi împreună și de a cânta cu și pentru o stare de bine!

Albumul de fotografii de mai jos pot arăta foarte puțin din experiența minunată pe care noi am trăit-o la Miercurea Ciucului la acest început de noiembrie 2018.

 

Ce urmează?

Folkușor de 1 Decembrie 2018, firește. Sunt 6 ani de când, la 1 Decembrie ne adunăm să cântâm, îmbrăcați în ie!

Anul acesta este aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire. E sărbătoarea Centenarului.

Cu atât mai mult, abia aștept să te revăd, să te îmbrățișez și să cântâm împreună, de sărbătoarea țării România!

Hai, că e ușor! E Folkușor!

Cu drag,
Bogdan (Bobo de la Folkușor)

 

 

 

Comentarii

comentarii