Cel mai important Om din viata mea

Cu 45 de ani in urma am intalnit un Om… venea pe lume plin de curiozitate si bucurie de viata… L-am cunoscut intr-o zi de august, pe 24 si de atunci mergem impreuna, mana in mana, cautand sa aflam mereu si mereu ce e nou prin lumea asta si ce puteam crea mai bun in ea.

Am petrecut multe clipe frumoase, am invatat in acelasi timp sa mergem, ne-am bucurat si am ras, am plans si ne-am jucat, ne-am mirat sau ne-am poticnit, am alergat sau ne-am catarat, am intalnit mereu si mereu obstacole sau ceea ce noi credeam ca ar fi obstacole, ne-am aruncat in necunoscut si am pipait mereu si mereu nuantele vietii…

Impreuna am mers la gradinita, impreuna am fost la scoala, la liceu, la facultate; impreuna ne-am gasit slujbe sau am condus firme si amandoi am dat viata si am schimbat vietile altor Oameni sau doar le-am atins, in treacat…

Impreuna am simtit mangaierea ploii, mirosul padurii, caldura soarelui si mangaierea marii si tot impreuna am auzit fosnetul ierbii in bataia vantului si zumzetul gazelor zburand de colo colo. Am fost mereu si mereu, umar la umar si inima langa inima i la bine si la greu.

Si asa vom ramane mereu, impreuna!

Ne-am aflat amandoi in intimitatea gandurilor noastre, tot impreuna am facut alegerile bune sau mai putin bune, ne-am felicitat cand am avut succes sau ne-am invinuit cand am pierdut, cautand apoi sa facem altfel, mai bine, data viitoare.

Am fost mereu amandoi cand am cunoscut alti Oameni si tot impreuna am pierdut Oameni din viata noastra.

Am stat impreuna si ne-am sfatuit si tot amandoi am ales – cateodata cu inima si de prea multe ori cu mintea… Am invatat amandoi ca alegerile din inima sunt acelea autentice, iar alegerile facute din minte nu duc la implinirea dorintelor noastre, ci a celorlalti din jurul nostru… Si tot amandoi am invatat ca nu intotdeauna dorintele celorlalti sunt intru totul pentru binele nostru, oricate intentii bune ar fi fost puse acolo…

Am mers unul langa celalalt pe drumul iubirii, am invatat cat am pututu de bine sa fim copii de parinti si parinti de copii, sa fim iubiti si sa fim soti, sa fim nepoti si sa fim gineri, sa fim frati si sa fim unchi…

Ne cunoastem de 45 de ani… Nici cat o jumatate de viata de om…

Acum, la 45 de ani de cand ne stim, il imbratisez cu mandrie si recunostinta pe cel mai iubit Om din viata mea si ii spun ca-l iubesc cu totul, exact asa cum este.

La Multi Ani frumosi, dragul meu Bogdan! Mai avem ceva drum de mers inainte, ceva treaba de facut pe aici, mai avem multi Oameni de iubit si multe alegeri de facut, asa ca sa ne bucuram cu inima deschisa pentru ce avem si ce va fi sa fie!

La Multi Ani frumosi voua, Oameni buni! Ma inclin cu respect si cu recunostinta in fata dumneavoastra, pentru ca ma primiti in vietile si in inimile voastre!

Comentarii

comentarii